Das&Boom Das&Boom KIDS!
het mooste dier van het bos
Het is een van de mooiste dieren die in Nederland in het wild leven.
Hij is best groot, maar toch heb je er waarschijnlijk nog nooit een gezien
...




de das


Deze das ziet er best vriendelijk uit op deze foto en dat is hij ook.
Voor mensen is hij bang, die komt hij liever niet tegen.
Daarom komt de das pas s' avonds te voorschijn als de mensen slapen.
Overdag woont hij in een hol onder de grond.
Daar kan hij dan rustig slapen terwijl de mensen boven de grond druk bezig zijn.







Das lijkt op een beertje...


De das is eigenlijk een soort klein beertje.
Hij ziet er uit als een beer met zijn sterke korte poten.
Hij loopt met een soort hobbelgangetje, net als een beer.
Bovendien eet hij net als een beer voornamelijk planten, insecten en wat kleine diertjes.

Net als een beer heeft een das niet zulke beste ogen.
Maar ruiken kan hij als de beste.
Maar anders als een beer is een das een echt familiedier, hij vindt het niet fijn om alleen te zijn.
















Mannetjes en vrouwtjes dassen lijken precies op elkaar.
Als je goed oplet is het enige verschil dat je kunt zien de vorm van het dassenstaartje.
Mannetjes hebben maar een klein staartje.
Een vrouwtjes das zie je hiernaast, die heeft een mooie pluimstaart.
Zo´n pluimstaart is makkelijk in de gaten te houden voor jonge dassen, wanneer ze achter moeder das aanlopen.

Wil je weten waar dassen wonen, klik dan hier





Mooie zwart-witte kop


De das ziet er erg opvallend uit, met zijn zwart-wit gestreepte kop.
Veel dieren hebben juiste een schutkleur, omdat ze niet op willen vallen in het bos.
Zouden dassen dan juist wel willen opvallen?

We weten eigenlijk niet waarom een das er zo bijzonder uit ziet. In ieder geval kunnen de dassen elkaar zo wel beter zien in het donker.

Bovendien zijn er weinig dieren waar dassen bang voor zijn, ze hebben weinig zogenaamde ‘natuurlijk vijanden’.
Eigenlijk is het dus niet erg dat ze goed te zien zijn voor andere dieren.