Youtube filmpjes over dassen
Uitzending KLOKHUIS 8 november 2013 DASSEN

De das is het grootste landroofdier in Nederland. Dolores gaat met boswachter André dassen tellen in het natuurgebied de Drents-Friese Wold. Daar zijn dassenburchten zo groot als een voetbalveld. Je ziet er alleen niet veel van want het grootste gedeelte van het gangenstelsel zit on der de grond. Hoe zorg je er voor dat de dassen je niet in de gaten krijgen bij het tellen?
Op de website van www.volgdedas.nl kun je live een dassenfamilie volgen in Drenthe.
In het introductie filmpje hieronder van Staatsbosbeheer kun je kennis maken met de das:Jeugdjournaal 1996: kinderen voeren actie voor een bedreigde dassenburcht in de wijk.Bekijk hier een rapportage van het jeugdjournaal waarin kinderen actie voeren voor het behoud van een dassenburcht in de wijk, grote mensen willen dat de dassenburcht wijkt voor meer woningen.


Spelende jonge dassen www.natuurbeelden.nlTwee jonge dassen spelen met elkaar door elkaar uit te dagen, over elkaar heen te rollen en achter elkaar aan te rennen in de buurt van de ingang van een dassenburcht.

Nog meer Spelende jonge dassen bij dassenburcht in DrentheTijdens de grote dassentelling in Drenthe op 18 mei 2010 maakte Jan Duker dit filmpje van spelende jonge dassen bij een dassenburcht.

Bovenop het Wild Afl. 7 Das ; Jeroen Kloppenburg"Bovenop het Wild" is een serie over diersporen. We gaan op zoek naar sporen van een bepaald dier. Of we behandelen andere aspecten van de diersporenhobby. In deze zevende aflevering gaan we kijken naar de sporen van de das.

Stichting Das&Boom | Rijksstraatweg 174 | 6573 DG Beek-Ubbergen | (024) 684 22 94 | www.dasenboom.nl